verrine détourée
Crédit photo LES SALINES DE GUERANDE Pascal FRANCOIS BD
GourmecologomedR

VARUMÄRKEN

ÅTERFÖRSÄLJARE

OM OSS

FILOSOFI

KONTAKT

LADDA HEM

VARUMÄRKEN

ÅTERFÖRSÄLJARE

OM OSS

FILOSOFI

KONTAKT

LADDA HEM

Gourmeco AB. Box 494, 201 24 Malmö • Fridhemsvägen 2, 217 74 Malmö • Tel +46 (0)40 98 79 04 • Fax +46 (0)40 98 79 09
Crédit photo Les Salines de Guérande-Pascal François (2)BF
Panang Gai etc grupp i miljö
Panang Gai etc grupp i miljö
Frukost MW m müssli
Många av världens främsta kockar köper salt från Le Guérandais, i Bretagne på Frankrikes västkust. Le Guérandais är 100% naturligt havssalt, certifierat enligt Nature & Progrés ekologiska standards. Le Guérandais är marknadsledande för naturliga salter och är geografisk ursprungscertifierat enligt PGI (Protected Geographical Indication). 
 
Le Guérandais har lägre sälta än t ex medelhavssalt och är mildare och mer komplext i smaken. Det är naturligt rikt på magnesium och andra mineraler och genomgår inte någon form av bearbetning som t ex tvättning och raffinering. Självklart är det fritt från klumpförebyggande medel, fluor, jod och nitrit. 
 
Fleur de Sel de Guérande är ädlast bland de ädla. Det skördas i Guérandes salta våtmarker, sent på eftermiddagen under torrt väder. När kombinationen av sol och torr ostlig vind möts, bildas kristaller på ytan, s k "oeillets". Dessa ­skördas för hand innan saltkristallerna faller till botten. Den lilla mängd som produceras gör det ytterst eftertraktat. Sel Fin de Gsuérande aux Algues är smaksatt med tre sorters havsalger. Ger en subtil smak av havet, en perfekt partner till fisk, skaldjur, soppor, såser osv.
     
Paul Bocuse, Michel Roth och organisationer som EuroToques, Les Maîtres Cuisiniers de France, Les Cuisineries Gourmandes och L'Académie Culinaire de France är bara några exempel på de som väljer salt från Le Guérandais.